Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ...Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΊΝΑΙ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Για 6η χρονιά το artAZ και η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα βρίσκονται δίπλα στους αστέγους της Αθήνας



H “ΕΚΠΛΗΞΗ”, η ετήσια έκθεση του artAZ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας. επιστρέφει με την 6η έκδοση της. Η εικαστική πλατφόρμα συνεργάζεται και φέτος με την ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ και πληθώρα Έλλήνων και ξένων καλλιτεχνών, προκειμένου να ενισχύσει το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ. 
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015 στον πολιτιστικό χώρο «9 ΕΝΝΕΑ»


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ:
Από το 2009, το artAZ ενώνει κάθε χρόνο τις δυνάμεις του με εκατοντάδες Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες προκειμένου να ενισχύσει τους αστέγους συμπολίτες μας. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ, και προσφέρουν αφιλοκερδώς, έργα μικρής διάστασης. Τα έργα  διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €) και είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε να διατηρείται μυστική η ταυτότητα του καλλιτέχνη. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να επιλέξουν τα έργα με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους γούστο. Στην έκθεση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι -απο εικαστικούς διεθνούς εμβέλειας μέχρι  φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών- ενώ τα έργα άλλοτε φέρουν το χαρακτηριστικό στίγμα του δημιουργού τους και άλλοτε είναι παραπλανητικά, με σκοπό να παρασύρουν το κοινό σε ένα εικαστικό παιχνίδι, που έχει πάντα σαν κατάληξη την κοινωνική προσφορά. 

ΕΚΠΛΗΞΗ 6! – GLOBAL EDITION
Εκατοντάδες μικρά έργα σας περιμένουν και φέτος να γνωρίσετε τη Σύγχρονη Τέχνη και να εκτεθείτε στις νέες τάσεις και τα ρεύματα της. Η ΕΚΠΛΗΞΗ 6 - Global Edition υποστηρίζεται απο την παγκόσμια εικαστική κοινότητα. Καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο δηλώνουν έμπρακτα τη στήριξη τους προσφέροντας τα έργα τους (που καταφθάνουν από τη Σλοβενία μέχρι το Rhode Island) υπογραμμίζοντας τη συνοχή και τη δύναμη του καλλιτεχνικού κόσμου.

Η έκθεση θα ξεκινήσει online στο artAZ (www.artaz.gr), στο λήμμα "SURPRISE". Νέα έργα θα προστίθενται σε καθημερινή βάση. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό, ο οποίος αντικαθιστά τον τίτλο του έργου και το όνομα του καλλιτέχνη. Μεταξύ 25 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015, η έκθεση θα μετακομίσει στον νεοσύστατο  πολιτιστικό χώρο «9 ΕΝΝΕΑ», όπου θα παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό. Για πρώτη φορά φέτος νέα έργα θα προστίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

Παράλληλα με την κεντρική έκθεση θα τρέξει ένα πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού αλλά και στην αλληλεπίδραση και εξοικείωση του κοινού με τη Σύγχρονη Τέχνη.
H εκθεσιακή ενότητα «Φιλία / Αγάπη» παρουσιάζει ειδικά δημιουργημένα έργα μαθητών του νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Τα μικρά παιδιά στηρίζουν και εκείνα τον σκοπό στέλνοντας ένα τρυφερό μήνυμα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη δύναμη της δημιουργικής κινητοποίησης.
Στο επάνω επίπεδο του χώρου η εκθεσιακή ενότητα Art Salon παρουσιάζει μια επιλογή έργων μικτής τεχνοτροπίας και τεχνικής, σε διάταξη εμπνευσμένη από το περίφημο Salon de Paris. Τα έργα προσφέρονται σε προσιτές τιμές, ενώ η έκθεση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσει ή να ενισχύσει κανείς την συλλογή του.
Οι επισκέπτες της ΕΚΠΛΗΞΗΣ θα μπορέσουν επίσης να διεκδικήσουν ένα σπάνιο συλλεκτικό print του Άγγλου καλλιτέχνη Ben Eine, παγκόσμια γνωστού από το έργο «Twenty First Century City που δώρισε στον Barack Obama ο Άγγλος πρωθυπουργός David Cameron στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο.

Χρησιμοποιήστε το hashtag #artAZ_Surprise στα Social Media για να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις αλλά και για να πείτε τη δική σας ιστορία, προσφέροντας υποστήριξη στην ΕΚΠΛΗΞΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του artAZ (www.artaz.gr).


Πληροφορίες για την ΚΛΙΜΑΚΑ
Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.klimaka.org.gr και στο www.astegoi-klimaka.blogspot.com

Πληροφορίες για το artAZ
Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της Ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας κυρίως στην επί της ουσίας προώθηση της Ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό αλλά και στη συσπείρωση της εγχώριας εικαστικής κοινότητας με σκοπό την ενδυνάμωση της. Περισσότερες πληροφορίες για το artAZ μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.artaz.gr.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΠΛΗΞΗ 6! – GLOBAL EDITION
#artAZ_Surprise
Διεύθυνση: «9 ΕΝΝΕΑ», Κέας 9, Πλ. Κολιάτσου
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 26/2 - Σάββατο 28/2, 14:00 - 21:00
Παραλαβή έργων: Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, 12:00 – 17:00 ή κατόπιν συνεννόησης
Διοργάνωση: artAZ & Κλίμακα
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου
Χορηγοί Επικοινωνίας: Athens Voice, Love Radio, Athens Daily Secret, HitandRun, Splash Magazine
Πληροφορίες: info@artaz.gr
#artAZ_Surprise





ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΧΡΗΣΗ:
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης μπορείτε να βρείτε στην περιοχή NEWS του artAZ και ειδικά στο λινκ που ακολουθεί:
http://www.artaz.gr/surprise/item/382-surprise-6-press-kit
Φωτογραφίες έργων της "ΕΚΠΛΗΞΗ 6" σε χαμηλή ανάλυση ανεβαίνουν καθημερινά  στη σελίδα της έκθεσης http://www.artaz.gr/surprise/item/385-surprise-6-see-the-artworks στο λήμμα SURPRISE του artAZ.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε με την Αλεξάνδρα Κολλάρου στα: 6944678832 / alexzakd@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου